Mangler du motivation til endelig at gå videre med din idé? Så kan du lade dig inspirere af andre iværksættere og deres projekter. Man kan ofte lære rigtigt meget af at se, hvordan andre har fået succes, og her kommer vi med et par gode motivationstips, hvis du skal have et sidste skub med på vejen.

Læs om andres succeshistorier

Det allerbedste, du kan gøre som aspirerende iværksætter, er at hente inspiration fra andre. Mange bliver nemlig selv inspirerede af at høre om andre, der rent faktisk har gjort drømmen til virkelighed. Og det er netop, hvad det handler om som iværksætter.

Hør for eksempel historier fra store iværksættere som Steve Jobs og Richard Branson. Du kan også fokusere på succesfulde danske iværksættere, hvis du ønsker at inspirationen skal være lidt tættere på. Du kunne for eksempel se nærmere på en succesmagnet som Michael Ginnerskov Jensen, der i flere omgange har haft succes med virksomheder, særligt inden for mode og e-commerce.

Generelt er der utallige iværksættere, du kan hente inspiration fra. Mange af dem fortæller gerne ud om deres historier, hvad enten det er i artikelform eller i videoer. Det handler altså bare om selv at opsøge inspirationen!

Lær mere om branchen

For at få succes med en virksomhed er det vigtigt at kende branchen ordentligt. Der findes flere analysemodeller, du kan inddrage for at se, hvilken position du kan indtage på markedet.

Ofte kommer der som regel et godt skud motivation, når du indser, at du har en idé som enten passer ind i en branche, eller som kan være startskuddet for en helt ny branche. Altså: Det, at du kan indse, at der er et potentiale derude.

Men du er nødt til at se nærmere på tingene først. Her kan du nemlig opdage nogle af de mange muligheder, som andre måske ikke har bemærket, og hvis du ser en chance for at trykke på aftrækkeren, fungerer det som ekstrem god motivation til at komme i gang hurtigt.

Tænk på de ting, du vil opnå

En generel motivationsteknik er at tænke på alle de ting, du gerne vil opnå. Måske drømmer du om at blive millionær, eller måske vil du bare gerne gøre en forskel. Alle succesfulde forretningsfolk har en eller anden motivation bag deres gerninger. Der skal være noget, der driver dig.

Prøv for eksempel at forestille dig selv rejse verden rundt til diverse forretningsmøder som en højt respekteret iværksætter. Eller forestil dig den effekt din idé kan have på verden. Det er nogle små tiltag, der kan gøre fint et indtryk på arbejdsmoralen og sætte dig i gang, når du måske er kørt lidt træt i tingene eller bare tøver lidt med det næste skridt.

Konklusion

Motivation og drive er utroligt vigtigt. Iværksættere skal være motiverede – ellers er det svært at få succes. Det kræver nemlig noget særligt, at man er villig til at lægge alt bag sin idé og forsøge at blive et velkendt navn. Se bare på Michael Ginnerskov Jensen. Brug gerne disse motivationstips, når du har brug for dem. Held og lykke!