industrigulve

Industrigulve ses overalt. De tilbyder mange fordele og bliver mere og mere populære. Industrigulv er dog en bred betegnelse, som dækker over flere typer af gulve, hvor forskellige materialer benyttes.

For at give dig et overblik over de mange typer af industrigulve, vil vi her se nærmere på et par gulvvarianter, der typisk bruges til industri. På den måde kan du finde ud af, hvad der egner sig bedst til din virksomhed.

Epoxy

Epoxy gulv er blevet udbredte blandt virksomheder i Danmark. Det skyldes, at det er et utroligt funktionelt gulv, som samtidig er billigere at lægge end mange andre gulvtyper.

Desuden er der mange valgmuligheder, hvis du ønsker et epoxygulv. Denne type af industrigulv kan nemlig både laves med glat og rustik overflade. Det afhænger simpelthen af behovet. Designet kan også tilpasses. Hvis det er nødvendigt kan du få lagt et særligt epoxygulv som er vandigt og diffusionsåbnet.

Denne gulvvariant ses især hos fabrikker, garager og autoværksteder.

Polyurethan

Dette gulv er også utroligt populært inden for mange industrier. Et polyurethangulv (ofte forkortet til PU-gulv) er fleksibelt og stærkt. Det er resistent overfor de fleste kemikalier, og det er nemt at rengøre.

Der er altså nogle åbenlyse fordele, som du kan nyde godt af, hvis du vælger et gulv af polyurethan. Materialet er slidstærkt og tåler lidt af hvert.

PU-gulve kan lægges næsten overalt. Men det er især populært på hospitaler, i fitnesscentre, og i lagerhaller. Da gulvet tåler en høj belastning, kan du uden problemer have tunge ting stående på overfladen. Eftersom gulvet samtidig kan designes på forskellige måder, er det faktisk også blevet populært i private hjem – for eksempel som fundament i et moderne køkken.

Akryl

Et akrylgulv er sjældent den pæneste type af industrigulv, men der er ingen tvivl om effektiviteten. Det er skridsikkert og tager gerne imod trafik. Det er komfortabelt at gå på, og det bliver svært at finde en gulvtype, der tilbyder bedre arbejdssikkerhed.

Derfor bruges akryl især til industrier inden for madlavning og medicin. Mange store køkkener benytter sig af denne gulvvariant, og det samme gør hospitaler, lægeklinikker og laboratorier.

Designgulv

Industrigulve kan tilpasses på mange måder. Et designgulv er oplagt, hvis du har en virksomhed, der ofte får besøg udefra, og hvor du gerne vil give et godt indtryk. Der er stadig fokus på funktionaliteten, men bestemt også på indretningen.

Et designgulv har et råt og industrielt look, men det kan tilpasses på mange måder. Restauranter, caféer og kontorer benytter sig typisk af designgulve.

New Yorker gulv

Endnu en gulvvariant, der især henvender sig til virksomheder, der vil have en flot interiør og gøre et godt indtryk.

Et New Yorker gulv er oplagt til virksomheden, der stadig ønsker funktionalitet, skridsikkerhed og nem rengøring, men som dog har udseendet og designet som førsteprioritet.

Overordnet er der mange typer af industrigulve. Alt efter hvilken industri din virksomhed befinder sig i, kan du afgøre, hvilken gulvvariant der egner sig bedst. Forhør dig hos en fagkyndig og få et professionelt svar på, hvad der er den bedste løsning for dig.