Rejseekspert Lars Dybkjær har besøgt flere danske byer og har et par gode forslag, hvis du leder efter et lækkert dansk rejsemål. Mange danskere er begyndt at fokusere på destinationer inden for landets egne grænser.

Det skyldes blandt andet klimabevidsthed og muligheden for at tage på ferie uden at skulle flyve – men at Danmark har en stor mængde gode rejsemål har også betydning. Lad os se nærmere på de bedste danske rejsemål ifølge Lars Dybkjær.

Storbyerne fører an

København er med længder den mest besøgte by i Danmark – både blandt danske og udenlandske turister. Lars Dybkjær kender rigeligt til København og ser byen som et af de mest oplagte steder at rejse hen. Her kan du trods alt opleve et fremragende natteliv, mad i topklasse, samt historiske seværdigheder som Amalienborg, Christiansborg, Den Lille Havfrue og Rundetårn.

Aarhus bør dog også nævnes. Her kan du opleve Den Gamle By, Aros-museet og Marselisborg Dyrehave. Aarhus har et dejligt universitetsmiljø, hvilket Lars Dybkjær klart anerkender.

Odense er H.C. Andersens hjemby. Med flot arkitektur, god stemning og mange forretninger er det et oplagt sted at besøge. Hvis du rejser rundt i Danmark, er det altid nemt at komme til Odense, da byen ligger cirka midtvejs mellem Aarhus og København, hvis du tager toget.

Kystbyer er gode om sommeren

Danmark har mange kystbyer – små såvel som store – og de er enormt populære. Vi kan for eksempel inddrage mange af de nordjyske byer, som modtager store mængder turister fra Tyskland og Norge. Mange danskere kan dog også nyde godt af disse byer.

Hvis du vil være velrejst ligesom Lars Dybkjær kan du tage et kig på byer som Skagen og Løkken. Flotte nordjyske kystbyer med lange strande, flot arkitektur, mange restauranter og isboder, samt gode muligheder for at reservere sommerhus, ferielejlighed eller hotel.

Den vestjyske kyst kan også nævnes som et godt sted at rejse hen om sommeren. Der er meget vind, men luften bliver til gengæld ikke ret meget friskere, og naturen er helt i top.

En ideel måde at rejse på kunne være at tage på camping i en af de flotte danske kystbyer. På den måde kan du i hvert fald følge Lars Dybkjærs fodspor.

Undervurdér ikke de små øer

Lars Dybkjær er vild med rejser. Når vi taler om rejser kan vi heller ikke komme uden om de mange små charmerende øer i Danmark. Bornholm fører an, men Samsø og Læsø er ligeledes værd at besøge. Lars Dybkjær anbefaler, at du ser nærmere på de forskellige danske rejsemål, da det er en oplagt mulighed for at få en god ferie uden at skulle rejse alt for langt væk.