Terapi til mænd

Terapi til mænd er en rigtig god idé, hvis du søger vejledning om alt fra identitet og forhold til livsfilosofi og tankeudfoldelse. Den moderne verden stiller nye krav til mænd, som vi måske ikke tidligere har været vante til, og mange mænd søger efter vejledning til at håndtere det hele.

Der er derfor mange grunde til at finde en mandeterapeut – og her ser vi på en håndfuld af dem.

1. Få talt om din retning i livet

En stor grund til at mange mænd er begyndt til coaching/terapi er blandt andet for at få talt om retningen i livet. Hvordan går det med karrieren, med målsætningerne, med humøret og med din mission i livet? Måske er det hele ikke på plads endnu, eller også er der noget, som mangler. Men det får vi sjældent mulighed for at tale ud om i hverdagen.

Ved terapi til mænd bliver det pludselig muligt at få analyseret livets retning og få talt med en terapeut, der har erfaring med at vejlede på området – eller måske en mandegruppe, hvor medlemmerne kan hjælpe hinanden.

2. Mulighed for at få en reel snak om kvinder og parforhold

Kvinder fylder meget i de fleste mænds liv – i hvert fald i den ene eller den anden form. Kønsrollerne i samfundet har udviklet sig over de seneste år. På godt og på ondt skal vi håndtere tingene så godt som muligt. 

En mandeterapeut kan tilbyde det, som vi normalt kalder for mandecoaching: Her tales der mere om rollen som mand, og snakken kan især drages over på forhold og relationer til kvinder. Nogle mandeterapeuter er også sexologer, så her kan der også drages nogle paralleller.

3. Lær mere om den maskuline identitet

Maskulinitet er noget specielt. Det har en rolle for de fleste mænd. Den moderne mand er dog anderledes end den klassiske mand, i forbindelse med rollen i familien og i samfundet. Hvordan er man en god mand i 2019 og frem – og hvordan opfylder vi vores potentiale som mænd? Det er ting, der er interessante at lære mere om, og det er ting, som kan tales om til mandeterapi.

4. Få hjælp til svære følelser og depressioner

Det skal heller ikke kun handle om kvinder, maskulinitet og livsmissioner. Det kan også være mere alvorlige ting – i hvert fald på et personligt niveau – som svære følelser og depressioner. Som mand kan det være svært at hive fat i vennerne og få talt dybdegående om disse ting uden at blive dømt og uden at humor skal inkluderes. Hos en mandeterapeut er det anderledes, og det kan du udnytte.

5. Terapi kan også være i form af en mandegruppe

Terapi til mænd behøver ikke kun at være dig, der sidder med en terapeut og har en privat samtale. Du kan nemlig også blive en del af en gruppe, hvor I sammen snakker om tingene. Det er blevet populært, og det er rigtigt godt, for der er meget at lære. Både om dig selv, samt lektioner som andre mænd gerne vil give videre.

Mandegrupper kan være vejen frem – især for dig, der ikke ønsker en-til-en terapi, men hellere vil være en del af noget større, hvor der indgår lidt sammenhold.